HTML

Ágyi poloska

2016.08.19. 12:21 Dániel Markovics

Bár az hangzik el a videóban, hogy két hete vannak a lakásban, a valóság az, hogy ez több hónapos ágyi poloska fertőzés.

www.patkanyfogo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: rovarcsípés ágyi poloska Szeged Hódmezővásárhely Makó Csongrád Kistelek darázs irtás csótány irtás ágyi poloska irtás kártevőírtás Ágyi poloska pete

Hogyan terjed az ágyi poloska?

2016.05.19. 18:18 Dániel Markovics

Az ágyi poloska jellemzően passzív úton (emberi behurcolással) terjed. Egy nyaralás utáni kellemetlen emlék lehet a poggyásszal hazavitt ízeltlábú,de ellenőrizetlen forrásból beszerzett használt bútor, könyv, dísztárgy is lehet a transzport eszköz.Megkaphatjuk ilyen módon magát a bogarat, vagy az ágyi poloska pete is megbújhat a zugokban. Ha már bekövetkezett a baj, hívjon bizalommal a 70/512-7481 telefonszámon az ágyi poloska szakszerű irtásáért, garanciával.

Szólj hozzá!

Címkék: rovarcsípés ágyi poloska Szeged Hódmezővásárhely Makó Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok ágyi poloska irtás kártevőírtás Ágyi poloska pete

Éjszakai csípés

2016.05.19. 18:14 Dániel Markovics

Ha vele fut össze a hálószobában, ne essen kétségbe, hívjon bizalommal a 70/512-74-81 telefonszámon. Ágyi poloska irtás szakszerűen, garanciával.

 

Szólj hozzá!

Címkék: rovarcsípés ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Hódmezővásárhely Csongrád Békés ágyi poloska irtás kártevőírtás

Hol rejtőzik az ágyi poloska?

2016.05.19. 18:08 Dániel Markovics

Ha hasonló kép fogadja az ágya belsejében, hívjon bizalommal a 70/512-7481 telefonszámon az ágyi poloska szakszerű irtásáért, garanciával.

Szólj hozzá!

Címkék: rovarcsípés ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Hódmezővásárhely Makó Csongrád Békés ágyi poloska irtás kártevőírtás

Ki csipett a dunyha alatt 4. Tények és tévhitek az ágyi poloska kapcsán.

2013.08.08. 17:19 Dániel Markovics

Miért minket csíp az ágyi poloska?


Ezt bizony a fejlődéstörténeti őseinknek köszönhetjük. Barlanglakó őseink, a szintén ott lakó denevéreken élősködő poloskákkal kerültek kapcsolatba. Ezek egy némelyike az emberre specializálódott. Így hát az ágyi poloska mindnyájunk közös öröksége. Azonban dönthetünk úgy, hogy nem kívánunk élni ezzel az örökséggel.

www.patkanyfogo.hu

Markovics Kálmán egészségügyi gázmester
70/512-7481

denevér.jpgagyi_poloska.jpgősember.jpg

Professzionális módszerekkel likvidáljuk a környezetében előforduló egyéb hívatlan kártevőit:

- csótány, svábbogár

-bolha

-darázs

-ágyi poloska

-rágcsálók (egér, patkány)

-raktári és élelmiszer látogató kártevők

Szólj hozzá!

Címkék: rovarcsípés ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Munkavédelem Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok HACCP darázs irtás csótány irtás ágyi poloska irtás patkány irtás egér irtás Kémiai kockázatbecslés kártevőírtás svábbogár irtás poloska csipés - kiütés

Ki csípett a dunyha alatt? Tények és tévhitek az ágyi poloska kapcsán 3.

2013.07.20. 16:58 Dániel Markovics

poloska_agy_1374332217.jpg_259x194

Na, most akkor mit is tegyünk, ha megelégednénk azzal, hogy éjjel párunk szívja ki a nyakunkat, nem pedig az ágyi poloska.

Száz százalékos védelem nem létezik.

Hagyományosan az ágyi poloska passzív módon, behurcolással került be lakó környezetünkbe,melyek a következőek lehetnek, a teljesség igénye nélkül:

 Használt
 -Bútor
-Hangszer, Pl.: zongora, hegedű, citera, stb. és a zeneszerszámok tokjai.
-Kép, képkeret
-Könyvek, folyóiratok
-Ruházat
-Ágynemű
-Lakástextil
-Plüssmaci és mindenféle gyermekjáték
-Használt épületfa, deszka, gerenda, ajtó, ablakkeret. Akár tűzifaként is!
-Híradástechnikai eszközök, és azok csomagoló anyagai
-és bármilyen olyan tárgy eszköz, melynek réseiben, repedéseiben az ágyi poloska rejtekhelyet, menedéket talál. 

A 18/1998 (VI.3) NM rendelet 4-es számú melléklete 5-ös pontja, alábbi rendelkezésének betartása igen hatékonyan elejét vette az ágyi poloska járványszerű terjedésének:

"Az ágyi poloska megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal irtószeres kezelést kell végezni:
a) a szállodákban,
b) az üdülőkben,
c) a diákotthonokban,
d) a munkás- és tömegszállásokon,
e) minden más olyan helyen, ahol a lakók gyakorta cserélődnek.
Használt textíliát (ruhaneműt, ágyneműt, takarót, matracot), bútort, képet stb. csak rovarmentes állapotban szabad eladni vagy forgalomba hozni.
Használt holmik vételével és eladásával foglalkozó jogi és természetes személyek az általuk forgalomba hozott tárgyak, illetőleg a tárgyakat szállító járművek rovarmentesítéséről gondoskodni kötelesek.

Épületbontásból származó faanyagot (ajtó- és ablaktokot, fal- és padlóburkoló anyagot stb.) csak hat hónapig tartó, üres, használaton kívül álló helyiségben történő tárolás, illetőleg hatásos rovarmentesítés után szabad forgalomba hozni."

Tehát, a frissen vásárolt használt dolgokat, pihentessük hat hónapig olyan helyen ahol az esetlegesen benne lévő ágyi poloska, a karantén idő alatt éhen pusztul! Használt ruha vásárlásakor, hatékony módszer az esetlegesen benne lévő, ágyi poloska maradéktalan elpusztítására ruha 60 Celsius fokos vízben történő mosása.

Ha fent vázolt dolgokra oda figyeltünk, az esetek többségében megelőzhettük, hogy az ágyi poloska megtelepedjék környezetünkben. Napjainkban azonban, az ágyi poloska populáció robbanásszerű terjeszkedésbe kezdett. Ennek okaira, következő cikkünkben térünk ki.

Markovics Kálmán
Egészségügyi gázmester
70/512-74-81

http://www.patkanyfogo.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok ágyi poloska irtás kártevőírtás

Ki csípett a dunyha alatt…? Tények és tévhitek az ágyi poloska kapcsán.

2013.06.14. 19:27 Dániel Markovics

Felismerés: alszunk ágyunkban és az ágyi poloska, szívja vérünket.

Még egy felismerés: nem egy darab ágyi poloska szívja a vérünk.

Sinkovits Imre nevével fémjegyzett örök értékű filmben hangzott el az a mondat,- Az oroszok már a spájzban vannak.

Nos az ágyi poloska nem a spájzban, hanem az ágyban, meg a környékén, a csillár mennyezethez való csatlakozásánál, a fali elektromos csatlakozókban, képek kertében, a tapéta mögött, függönytartó által fedett részben, kedvenc könyvünk gerincében, a zoknis fiókban, a fal repedéseiben, a szőnyegpadlóban, s mint valahány csillag van az égen…Még ott is, ahol nem is gondolná .)

bed-bugs-infecting-mattress.jpg

Azt azonban leszögezhetjük, hogy ha a spájzban nem is valószínű a jelenlétük, mert ott hogy is juthatnának táplálékhoz? Lüktető szívünk vérét, bőrön keresztül, vérszívás által, álmunkban orozzák el. A lakás többi részén viszont, annyian lehetnek, mint az oroszok.

bedbug_eggs.jpg

Talán most még nem.

Egy darab nőstény poloska a lakásban nem gond. Igaz hogy négy-öt naponta táplálkozik belőlünk, de másfél év után, ha utód nélkül fog elpusztulni, szinte észre sem fogjuk venni élősködését

Mi van akkor, ha ez az ágyi poloska nőstény szaporodásképes és megtermékenyített?

Megmondom. A megtermékenyített nőstény ágyi poloska napi 2-3 petét elhelyez olyan résekbe, repedésekbe ahová a háztartásban használatos rovarirtó szer minden erőlködésünk ellenére sem fog eljutni. A petéből kikelő ifjú ágyi poloska nekiindul élelmet szerezni. Vajon mire lesz gusztusa? Olyan apró a frissen kikelt ágyi poloska, hogy az a családtagunk, aki már dioptriás szemüveget visel, nem biztos, hogy észleli mozgását, még ha az orra előtt vágtázik át a tapétán. Jó, azért nem ennyire gyors, de ahhoz, hogy zsákmányállatát, aki a homo sapiens fellelje, igen.  

A petéket lerakó nőstény ágyi poloska utódai természetesen vegyesen hím és nőivarú egyedek lesznek, kik ivarérettségük elérése után, további utódokat fognak nemzeni, akik szaporodnak, szaporodnak és még tovább szaporodnak… 

Az ágyi poloska rendszertani besorolása 

Törzs: Artropoda - izeltlábúak

Osztály: Inszekta - rovarok

Rend: Hemiptera - Félfedelesszárnyúak

Alrend: Hetoptera - Poloskák

Család: Cimiciade  - Vérszívó poloskák

Faj: Cimex lectularius - Ágyi poloska 

Ha ön vagy családtagja, vagy bármely ismerőse hasonló ágyi poloska által okozott ártalommal szembesült, vagy kérdéses hogy „Ki csípett a dunyha alatt?”: http://www.patkanyfogo.hu/

Ha érdekli az ágyi poloska életmódja, szaporodás biológiája: http://www.patkanyfogo.hu/

Ha érdekli az ágyi poloska behurcolásának megelőzésére alkalmazott ön által is alkalmazható technika, különös tekintettel külföldön boldogulásukat kereső hazánkfiaira: http://www.patkanyfogo.hu/
(Munkám során tapasztaltam, gyakran a haza látogatott szeretünk, nem kívánt ajándéka volt a vérszívó ágyi poloska. Lehetséges fertőzési források: szállás, busz, repülő, stb. )

Ha kíváncsi arra, hogy milyen professzionális eljárásokkal fogjuk önt maradéktalanul megszabadítani az ágyi poloska jelenlététől, amennyiben minket kér fel rá: http://www.patkanyfogo.hu/

Ha bővebb információra van szüksége, hívjon személyesen: Markovics Kálmán egészségügyi gázmester Biocid KFT.

70/512-7481

Szólj hozzá!

Címkék: ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Hódmezővásárhely Makó Csongrád Kistelek Békés Jász-Nagykun-Szolnok ágyi poloska irtás

Ki csípett a dunyha alatt…? Tények és tévhitek az ágyi poloska kapcsán.

2013.06.13. 19:21 Dániel Markovics

Önkéntes véradónak lenni tiszteletet érdemlő dolog. Aki a steril környezetben vénájába szúrt tű által adja vérét, segíti embertársai gyógyítását. Önkéntelen véradónak lenni azonban, saját ágyunkban, akaratunk ellenére, az éjszaka leple alatt, nem olyan felemelő érzés.

Reggel, a megszokott időben felpattan a szemünk, vagy a vekker kitartó csörömpölésére felriadunk. Na mindegy! Új nap kezdődik!

Rámosolygunk párunkra, vagy belopózunk gyermekünk szobájába, arcát simogatva tudatni vele, „Drága utódom, most már biztosan elkésel korodhoz mérten aktuális fokozatú oktatási intézményedből.”, vagy csak a fürdőszobában fogmosás közben bele pillantunk a tükörbe.

Többnyire így kezdődhetne egy átlagos nap.

Egy nem átlagos, hanem döbbenettel kezdődő nap hogyan kezdődik?

Mosolyogva felébredünk, újabb szép nap virradt ránk. Felhajtjuk takarónkat, hm…, egy-két, hm…, van az több is, apró rozsdabarna pötty éktelenkedik az ágyneműn. „Áthúzzuk majd, aztán irány a mosógép, de csak a reggeli kávé után.” konstatáljuk magunkban, miközben még egyet nyújtózunk.

A döbbenet ezután következik, miközben a fent vázolt események valamelyikével folytatjuk reggeli tevékenységünket.

1, Párunkra mosolygunk.

2, Gyermekünket ébresztgetjük.

3 Fogmosás közben, a tükörképünket csodáljuk.

Most jön a döbbenet!!!!!

 Kiütés! Kiütés a kézen! Kiütés a vállon, a nyakon! Nézzük csak? A hason, a lábon! Illetve az egész testen.!

bedbug-bites.jpg

- Mi van?!

- Betegek vagyunk?

- Rózsa, vagy bárányhimlő? Vagy csak allergia, esetleg gyomorrontás?

- Doki azt mondta egészségesek, vagyunk.

- Lehet, hogy szúnyogcsípés? Nem! Szúnyogháló van minden ablakon. Egyébként is nincs egy hete, hogy háztetőnk felett húzott el a szúnyogirtó kétfedeles repülőgép.

- Bolha? Nem! Házi kedvencünk nincs, vagy ha van, rendszeresen fürdetjük, bolha-, és kullancs elleni szerekkel kezeljük, nyakörvezzük. Egyébként is rendszeresen takarítunk.

- Talán fejtetű? Nem! Igaz hogy gyermek közösségekben időnként járványszerűen terjed. Azonban, a gyógyszertárakban kapható fejtetűirtó szerekkel hatékonyan meglehet tőlük szabadulni. Ilyenkor az egész család hajas fejbőrét le kell kezelni ezekkel, a csodaszerekkel, hogy a visszafertőzés lehetőségét kizárjuk. (Lásd az alkalmazási utasítást.) A fejtetű csak a hajas fejbőrön élősködik. A test egyéb felületein nem szív vért, tehát ott nem okozhatott kiütést.

- Ruhatetű sem lehet! Nem hát! Igaz hogy a ruhatetű, a lövészárkok katonáival együtt végigküzdötte  mindkét világháborút, de az általa terjesztett kiütéses tífusz nem ritkán több áldozatott szedett, mint a harcoló felek egymásra zúdított tüze.

Fehérneműinket naponta cseréljük. Az ágyneműt is hetente.

 A hetekig tisztacsere nélkül harcoló katonák ruházata alkalmas volt arra, hogy a jégeralsó, ing, zubbony, stb., korcainál, varrásainál a ruhatetű anyuka által elhelyezett ruhatetűserkék, kikeljenek, élősködjenek, szaporodjanak, kifejlődjenek, és emberről emberre terjesszék a kiütéses tífusz kórokozóját. A ruhatetűserke kikeléséhez az emberi test melege elengedhetetlen.

Mi pedig azon kívül, hogy rendszeresen cseréljük a ruhákat, a mosás, száradás után vasalunk is. A forró vasat nem éli túl a ruhatetű serkéje.

- Lapostetű tán? Na ne már!

 A gondolat is kuncogtató. Mint tudvalévő a lapostetű élettere a fan szőrzet, és bizonyítottan csak nemi érintkezés útján terjed. Többen állítják, hogy egyes, kefesűrűségű bajuszszőrzetszerűségben is észleltek már életképes példányokat. (Fel nem foghatom, mi módon kerülhettek?)

A divat irányzat is a lapostetű ellen dolgozik. Az intim szőrtelenítés szinte általánossá válása, úgymond megszüntette az életterét. Még egy faj, melyet az emberiség sodort a kipusztulás szélére…

Mindezeket a lehetőségeket ki zárva, egyetlen lényre gondolhatunk, amelynek a kártételére ez a tünetcsoport jellemző, ez pedig az ágyi poloska.

 a-poloska-fejlodese.jpg

Tudományosan: az ágyi poloska rendszertani besorolása

 

Törzs: Artropoda - izeltlábúak

Osztály: Inszekta - rovarok

Rend: Hemiptera - Félfedelesszárnyúak

Alrend: Hetoptera - Poloskák

Család: Cimiciade  - Vérszívó poloskák

Faj: Cimex lectularius - Ágyi poloska

 

 

Ha ön vagy családtagja, vagy bármely ismerőse hasonló ágyi poloska által okozott ártalommal szembesült, vagy kétséges hogy „Ki csípett a dunyha alatt?”

 

Ha érdekli az ágyi poloska életmódja, szaporodás biológiája: http://www.patkanyfogo.hu/

 

Ha érdekli az ágyi poloska behurcolásának megelőzésére alkalmazott ön által is alkalmazható technika, különös tekintettel külföldön boldogulásukat kereső hazánkfiaira: http://www.patkanyfogo.hu/
(Munkám során tapasztaltam, gyakran a haza látogatott szeretünk, nem kívánt ajándéka volt, a vérszívó ágyi poloska. Lehetséges fertőzési források: szállás, busz, repülő, stb.). 

Ha kíváncsi arra milyen professzionális eljárásokkal fogjuk önt maradéktalanul megszabadítani az ágyi poloska jelenlététől, amennyiben minket kér fel rá: http://www.patkanyfogo.hu/

 

Ha bővebb információra van szüksége, hívjon személyesen:

Markovics Kálmán, egészségügyi gázmester, Biocid KFT.

70/512-7481

Szólj hozzá!

Címkék: ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok ágyi poloska irtás kártevőírtás

Kártevőirtás Szeged területén

2013.06.05. 18:31 Dániel Markovics

Elindult a Biocid Kft. új honlapja, melyen az igénybe vehető szolgáltatásainkat (kártevő irtás, HACCP, kémiai kockázatbecslés, valamint hamarosan a tűzvédelem) mutatjuk be. Igyekszünk hasznos információkkal, segédletekkel látni el a nagyérdeműt, ami ha nem elég, akkor természetesen készséggel állunk rendelkezésükre.

A honlap címe: http://www.patkanyfogo.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: Szeged Bács-Kiskun Munkavédelem Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok HACCP darázs irtás bolha irtás csótány irtás hangya irtás ágyi poloska irtás patkány irtás egér irtás Kémiai kockázatbecslés