HTML

Patkányfogó - kártevőirtás szeged

Friss topikok

Ki csípett a dunyha alatt? Tények és tévhitek az ágyi poloska kapcsán 3.

2013.07.20. 16:58 Dániel Markovics

poloska_agy_1374332217.jpg_259x194

Na, most akkor mit is tegyünk, ha megelégednénk azzal, hogy éjjel párunk szívja ki a nyakunkat, nem pedig az ágyi poloska.

Száz százalékos védelem nem létezik.

Hagyományosan az ágyi poloska passzív módon, behurcolással került be lakó környezetünkbe,melyek a következőek lehetnek, a teljesség igénye nélkül:

 Használt
 -Bútor
-Hangszer, Pl.: zongora, hegedű, citera, stb. és a zeneszerszámok tokjai.
-Kép, képkeret
-Könyvek, folyóiratok
-Ruházat
-Ágynemű
-Lakástextil
-Plüssmaci és mindenféle gyermekjáték
-Használt épületfa, deszka, gerenda, ajtó, ablakkeret. Akár tűzifaként is!
-Híradástechnikai eszközök, és azok csomagoló anyagai
-és bármilyen olyan tárgy eszköz, melynek réseiben, repedéseiben az ágyi poloska rejtekhelyet, menedéket talál. 

A 18/1998 (VI.3) NM rendelet 4-es számú melléklete 5-ös pontja, alábbi rendelkezésének betartása igen hatékonyan elejét vette az ágyi poloska járványszerű terjedésének:

"Az ágyi poloska megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal irtószeres kezelést kell végezni:
a) a szállodákban,
b) az üdülőkben,
c) a diákotthonokban,
d) a munkás- és tömegszállásokon,
e) minden más olyan helyen, ahol a lakók gyakorta cserélődnek.
Használt textíliát (ruhaneműt, ágyneműt, takarót, matracot), bútort, képet stb. csak rovarmentes állapotban szabad eladni vagy forgalomba hozni.
Használt holmik vételével és eladásával foglalkozó jogi és természetes személyek az általuk forgalomba hozott tárgyak, illetőleg a tárgyakat szállító járművek rovarmentesítéséről gondoskodni kötelesek.

Épületbontásból származó faanyagot (ajtó- és ablaktokot, fal- és padlóburkoló anyagot stb.) csak hat hónapig tartó, üres, használaton kívül álló helyiségben történő tárolás, illetőleg hatásos rovarmentesítés után szabad forgalomba hozni."

Tehát, a frissen vásárolt használt dolgokat, pihentessük hat hónapig olyan helyen ahol az esetlegesen benne lévő ágyi poloska, a karantén idő alatt éhen pusztul! Használt ruha vásárlásakor, hatékony módszer az esetlegesen benne lévő, ágyi poloska maradéktalan elpusztítására ruha 60 Celsius fokos vízben történő mosása.

Ha fent vázolt dolgokra oda figyeltünk, az esetek többségében megelőzhettük, hogy az ágyi poloska megtelepedjék környezetünkben. Napjainkban azonban, az ágyi poloska populáció robbanásszerű terjeszkedésbe kezdett. Ennek okaira, következő cikkünkben térünk ki.

Markovics Kálmán
Egészségügyi gázmester
70/512-74-81

http://www.patkanyfogo.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: ágyi poloska Szeged Bács-Kiskun Csongrád Békés Jász-Nagykun-Szolnok ágyi poloska irtás kártevőírtás

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanyfogo.blog.hu/api/trackback/id/tr655345939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása